
Máte radi domácu stravu, pretože viete, čo do jednotlivých pokrmov dávate. Radi jete zdravo a nechutia vám priemyselne spracované potraviny? Potom sa nechajte inšpirovať našimi chutnými receptami.
Pondelok: Zapečená brokolica so šunkou a syrom
Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a zľahka ju povaríme. Vymažeme zapekaciu misku, poskladáme do nej brokolicu, zľahka osolíme. Zasypeme na hrubo nastrúhanou šunkou a syrom, prelejeme rozohriatym maslom a dáme zapiecť. Tiež môžeme použiť 31% smotanu. Ako prílohu podávame varené alebo pečené zemiaky alebo toasty.
Utorok: Marinované kuracie mäso
Suroviny na marinádu:
- kúsok čerstvého zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice ryžového octu
- štipka cukru
- štipka soli
Nastrúhame zázvor a cesnak, pridáme ostatné suroviny a všetko dobre premiešame. Kuracie mäso nakrájame na rezančeky a zmiešame s marinádou. Necháme odležať asi pol hodiny. Vyprážame na rozpálenom oleji. Pred podávaním posypeme na drobno nakrájanú jarnú cibuľku. Ako príloha je ideálna ryža. Tú môžeme nahradiť ryžovými rezancami.

Streda: Zapečené cestoviny so šunkou a syrom cottage
Suroviny na prípravu:
- uvarené cestoviny
- šunka podľa chuti nastrúhaná na hrubo
- cottage syr
- sterilovaná kukurica
- maslo
Vymažeme zapekaciu misku. Vložíme do nej všetky suroviny. Prelejeme rozpusteným maslom a dáme zapiecť. Podávame so zeleninovým šalátom.
Štvrtok: Kuracie mäso v horčičnej marináde
Suroviny na marinádu:
- hrubozrnná horčica
- olivový olej
- nastrúhaný strúčik cesnaku
- oregáno
- soľ
Všetky suroviny zmiešame. Kuracie mäso nakrájame na plátky, naklepeme a necháme 15 minút v marináde. Potom vyprážame po oboch stranách.

Piatok: Gnocchi s kuracím mäsom, smotanou a špenátom
Kuracie mäso pokrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a orestujeme. Zalejeme smotanou a necháme prevariť. Ku koncu pridáme lístky baby špenátu a uvarené gnocchi.
Sobota: Kuracie mäso s cestovinami a bazalkovým pestom
Suroviny na bazalkové pesto:
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- parmezán nastrúhaný na jemno
- strúčik cesnaku
- štipka soli
- píniové oriešky
Všetky suroviny rozmixujeme. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a osmažíme. Vmiešame doň uvarené cestoviny a hotové pesto. Na tanieri zasypeme strúhaným syrom.
Nedeľa: Hubové cestoviny
Huby osolíme, pridáme rascu a posmažíme na masle. Vyvaríme cestoviny, podľa chuti. Po dovarení hríbov, všetko spolu zmiešame, ozdobíme bylinkami a podávame. Dobrú chuť.

Zdroj: extrafit.cz