
Len málo vecí v živote je tak obľúbených ako lahodná kombinácia Nutelly a teplej, mäkkej buchty. Spojenie bohatej lieskovoorieškovej nátierky s čerstvo upečeným cestom vytvára jedinečnú symfóniu chutí, ktorá dráždi chuťové poháriky a prináša číre potešenie tým, ktorí si ju vychutnávajú. Či už si ju doprajete ako desiatu, dezert alebo k šálke kávy, je buchta s nutellou kulinárskym majstrovským dielom, ktoré aspoň raz za čas musíte skúsiť.
Buchta s nutellou – ingrediencie
Aj keď ide o kalorickú bombu a Nutella tiež nebýva v obchodoch práve lacná, pokiaľ hľadáte rýchly dezert pre sviatočné dni alebo pre vzácnu návštevu, potom vás tento recept určite nesklame.
Cesto:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 šálka mlieka
- 1/2 šálky oleja
- 2 vajcia
- Prášok do pečiva
- 1/2 balíčka vanilkového pudingu
Náplň:
- 2 balenia tvarohu alebo smotanového syra Philadelphia alebo podobného (približne 500 g)
- 1 vajce
- Niekoľko lyžíc kakaového prášku
- Necelá šálka mlieka
- Čokoládový puding
- Vanilkový cukor
- Cukor (podľa chuti)

Ďalšie:
- Nutella (veľké množstvo)
Príprava cesta na buchtu
V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a polovicu balenia vanilkového pudingu. Do suchej zmesi pridajte mlieko, olej a vajcia. Dôkladne premiešajte, až vznikne hladké cesto.
Príprava náplne
V inej mise zmiešajte tvaroh alebo smotanový syr s čokoládovým pudingom, vanilkovým cukrom, cukrom (množstvo upravte podľa chuti), jedným vajcom, kakaovým práškom a necelým hrnčekom mlieka. Miešajte, kým nevznikne krémová, roztierateľná konzistencia.
Všetko zostavte a upečte
Cesto rozprestrite na plech vyložený papierom na pečenie a dbajte na to, aby bolo všade rovnomerne tenké. Na cesto nalejte pripravenú náplň a rovnomerne ju rozotrite po celej ploche. Teraz si vezmite Nutellu a múčnik s ňou bohato potrite.
Buchtu pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 minút. Dávajte na ňu pozor, pretože doba pečenia sa môže líšiť v závislosti na vašej rúre. Po dokonalom upečení ju vyberte z rúry, posypte práškovým cukrom a pripravte na podávanie.
Zdroj: extrafit.cz