Buchta s nutellou. Recept, ktorý musíte vyskúšať

Zdieľať
nutella
Buchta s nutellou. Recept, ktorý musíte vyskúšať Foto: www.gettyimages.com

Len málo vecí v živote je tak obľúbených ako lahodná kombinácia Nutelly a teplej, mäkkej buchty. Spojenie bohatej lieskovoorieškovej nátierky s čerstvo upečeným cestom vytvára jedinečnú symfóniu chutí, ktorá dráždi chuťové poháriky a prináša číre potešenie tým, ktorí si ju vychutnávajú. Či už si ju doprajete ako desiatu, dezert alebo k šálke kávy, je buchta s nutellou kulinárskym majstrovským dielom, ktoré aspoň raz za čas musíte skúsiť.

Buchta s nutellou – ingrediencie

Aj keď ide o kalorickú bombu a Nutella tiež nebýva v obchodoch práve lacná, pokiaľ hľadáte rýchly dezert pre sviatočné dni alebo pre vzácnu návštevu, potom vás tento recept určite nesklame.

Cesto:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 šálka mlieka
  • 1/2 šálky oleja
  • 2 vajcia
  • Prášok do pečiva
  • 1/2 balíčka vanilkového pudingu

Náplň:

  • 2 balenia tvarohu alebo smotanového syra Philadelphia alebo podobného (približne 500 g)
  • 1 vajce
  • Niekoľko lyžíc kakaového prášku
  • Necelá šálka mlieka
  • Čokoládový puding
  • Vanilkový cukor
  • Cukor (podľa chuti)
koláč s nutellou
Buchta s nutellou. Recept, ktorý musíte vyskúšať Foto: www.freepik.com

Ďalšie:

  • Nutella (veľké množstvo)

Príprava cesta na buchtu

V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a polovicu balenia vanilkového pudingu. Do suchej zmesi pridajte mlieko, olej a vajcia. Dôkladne premiešajte, až vznikne hladké cesto.

Príprava náplne

V inej mise zmiešajte tvaroh alebo smotanový syr s čokoládovým pudingom, vanilkovým cukrom, cukrom (množstvo upravte podľa chuti), jedným vajcom, kakaovým práškom a necelým hrnčekom mlieka. Miešajte, kým nevznikne krémová, roztierateľná konzistencia.

Všetko zostavte a upečte

Cesto rozprestrite na plech vyložený papierom na pečenie a dbajte na to, aby bolo všade rovnomerne tenké. Na cesto nalejte pripravenú náplň a rovnomerne ju rozotrite po celej ploche. Teraz si vezmite Nutellu a múčnik s ňou bohato potrite.

Buchtu pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 minút. Dávajte na ňu pozor, pretože doba pečenia sa môže líšiť v závislosti na vašej rúre. Po dokonalom upečení ju vyberte z rúry, posypte práškovým cukrom a pripravte na podávanie.

Zdroj: extrafit.cz

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané