Viete si predstaviť vývar s knedličkami bez mäsa? Hoci v dnešnej dobe táto polievka nie je už tak známa, naše šetrné babičky si vedeli poradiť tak, že na to, aby ich vývar bol úplne famózny, nepotrebovali ani kúsok mäsa – vystačili si totiž len so zeleninou.
Obtiažnosť receptu: Ľahká
Potrebný čas: 45 minút
Počet porcií: 6
Ingrediencie Na polievku
- Soľ podľa chuti
- Mrkvy 2 ks
- 1/3 zeleru
- Cesnak 2 strúčiky
- Sladká paprika podľa chuti
- Chilli podľa chuti
- Petržlen 1 ks
- Veľká cibuľa 1 ks
- 1 a 1/2 lyžice bravčovej masti
Na knedličky
- Varené zemiaky 4 ks
- Múka 50 g
- Maslo 20 g
- Žĺtok 1 ks
- Petržlenová vňať
- Mleté korenie
- Soľ
Postup prípravy
1. Na masti osmažte najemno nakrájanú cibuľu, pridajte nakrájanú koreňovú zeleninu, celé strúčiky cesnaku a všetko osoľte a dochuťte korením.
2. Zľahka všetko orestujte a zalejte vodou. Kým všetka zelenina zmäkne, pripravíte si knedličky.
3. Uvarené zemiaky roztlačte, pridajte maslo, múku a žĺtok. Pridajte soľ, korenie a nakrájanú vňať.
4. Zo zmesi, ktorá vám vznikla, vytvarujte malé knedličky, ktoré pred dovarením polievky do nej pridáte a chvíľu povaríte, približne 2-3 minútky.
Zdroj: jenzeny.cz
