Babičkin zeleninový vývar so zemiakovými knedličkami

Zdieľať
polievka
Babičkin zeleninový vývar so zemiakovými knedličkami Foto: www.gettyimages.com

Viete si predstaviť vývar s knedličkami bez mäsa? Hoci v dnešnej dobe táto polievka nie je už tak známa, naše šetrné babičky si vedeli poradiť tak, že na to, aby ich vývar bol úplne famózny, nepotrebovali ani kúsok mäsa – vystačili si totiž len so zeleninou.

Obtiažnosť receptu: Ľahká
Potrebný čas: 45 minút
Počet porcií: 6

Ingrediencie Na polievku

  • Soľ podľa chuti
  • Mrkvy 2 ks
  • 1/3 zeleru
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Sladká paprika podľa chuti
  • Chilli podľa chuti
  • Petržlen 1 ks
  • Veľká cibuľa 1 ks
  • 1 a 1/2 lyžice bravčovej masti

Na knedličky

  • Varené zemiaky 4 ks
  • Múka 50 g
  • Maslo 20 g
  • Žĺtok 1 ks
  • Petržlenová vňať
  • Mleté korenie
  • Soľ
zeleninový vývar
Babičkin zeleninový vývar so zemiakovými knedličkami

Postup prípravy

1. Na masti osmažte najemno nakrájanú cibuľu, pridajte nakrájanú koreňovú zeleninu, celé strúčiky cesnaku a všetko osoľte a dochuťte korením.
2. Zľahka všetko orestujte a zalejte vodou. Kým všetka zelenina zmäkne, pripravíte si knedličky.
3. Uvarené zemiaky roztlačte, pridajte maslo, múku a žĺtok. Pridajte soľ, korenie a nakrájanú vňať.
4. Zo zmesi, ktorá vám vznikla, vytvarujte malé knedličky, ktoré pred dovarením polievky do nej pridáte a chvíľu povaríte, približne 2-3 minútky.

Zdroj: jenzeny.cz

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané