Ako využiť zvyšky vianočky. Originálny recept na zapečenú lahôdku

Zdieľať
vianočka
Ako využiť zvyšky vianočky. Originálny recept na zapečenú lahôdku Foto: www.gettyimages.com

Objavte jedinečný recept na vylepšenú klasiku – zapečenú vianočku s vanilkovým tvarohom a hruškami! Tento recept je ideálny pre tých, ktorí milujú experimentovať s tradičnými jedlami a hľadajú nové spôsoby, ako zužitkovať zvyšky po sviatkoch. Uvidíte, ako jednoducho a rýchlo pripravíte z pár základných surovín neobyčajný dezert.

Zapečená vianočka s vanilkovým tvarohom a hruškami. Ak vás myšlienka na zapečenú vianočku napĺňa radosťou, tento recept je ako stvorený práve pre vás! Využijeme v ňom nevyhnuté zvyšky vianočky, prezreté hrušky a krémový tvaroh. Je až neuveriteľné, akú lahôdku môžete pripraviť z toho, čo by inak skončilo v koši!

  • Porcie: 4
  • Príprava: 35 minút
  • Pečenie: 40 minút

Suroviny:

  • zvyšky vianočky
  • hrušky 500 g
  • mlieko 400 ml (o 50 ml viac pre nadýchaný efekt)
  • tvaroh 250 g
  • cukor krupica 160 g
  • maslo 120 g (30 g navyše pre výraznejšiu chuť)
  • rum 50 ml
  • med 30 g
  • vajcia 3 ks
  • žĺtok 1 ks
  • mletá škorica 1 lyžica
  • vanilkový struk ½ ks

Postup:

  1. Rúru predohrejte na 160 °C.
  2. Vanilkový tvaroh: V mise zmiešajte tvaroh, med, žĺtok a zmäknuté maslo do hladkej zmesi. Z vanilkového struku vyškrabte semienka a pridajte ich do zmesi.
  3. Hrušky: Očistite a nakrájajte na kocky. Pridajte mletú škoricu a 100 g cukru krupice.
  4. Formu na pečenie vymastite maslom.
  5. Zmes na namáčanie vianočky: Vo väčšej mise zmiešajte vajcia, zvyšný cukor, maslo a rum. Postupne prilievajte mlieko a vytvorte hladkú zmes.
  6. Vianočku nakrájajte na tenšie plátky a namočte ich do zmesi.
  7. Do formy vyložte vrstvu namočenej vianočky.
  8. Pridajte vrstvu pripravených hrušiek so škoricou a cukrom.
  9. Pridajte vanilkový tvaroh a rovnomerne rozprestrite po celej ploche.
  10. Zakryte ďalšou vrstvou namočenej vianočky.
  11. Pečte v predohriatej rúre 40 minút.
  12. Hotovú zapečenku posypte práškovým cukrom a podávajte s domácim vanilkovým krémom alebo čerstvým ovocím pre dokonalý zážitok.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané