Ako pripraviť zemiakové šúlance s makom?

Zdieľať
šúlance s makom
Ako pripraviť zemiakové šúlance s makom? Foto: www.gettyimages.com

Objavte kulinársky poklad Slovenska! Vyskúšajte tento jednoduchý recept na zemiakové šúlance s makom a cukrom, ktorý vás prenesie priamo do srdca slovenskej domácej kuchyne. Ideálna voľba pre chladné dni, tieto šišky sú nielen chutné, ale aj výživné a zaručene potešia každého milovníka tradičných receptov.

Zemiakové šišky s makom a cukrom. Tento recept na zemiakové šišky s makom a cukrom je perfektným spôsobom, ako si vychutnať výnimočné domáce pochúťky, ktoré sú súčasťou slovenského kulinárskeho dedičstva.

Ingredience

  • 500 g zemiakov
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • Soľ
  • 4 lyžice slnečnicového oleja
  • 150 g maku
  • 200 g cukru
šúlance
Ako pripraviť zemiakové šúlance s makom? Foto: www.gettyimages.com

Pridaný obsah

Zemiaky sú základom slovenskej kuchyne a tento recept ich využíva na maximum. Pri výbere zemiakov odporúčame zvoliť stredne tvrdé odrody, ktoré udržia svoj tvar aj po uvarení.

Postup

  1. Príprava zemiakového cesta. Uvarte zemiaky do mäkka, nechajte ich vychladnúť a potom ich roztlačte do hladka.  Zmiešajte zemiaky s múkou, vajcom a soľou, aby ste vytvorili cesto.
  2. Tvarovanie cesta. Na pomúčenej doske vytvarujte z cesta dlhý valec a potom ho nakrájajte na menšie kúsky. Každý kúsok cesta zvlášť vyvaľkajte na hrúbku približne 2 cm. Nožom potom krájajte asi 5 cm dlhé kúsky.
  3. Tvarovanie a varenie. Každý kúsok cesta vyvaľkajte rukou do tvaru šúlanca. Uvarte šúlance vo slanej vriacej vode, kým nevyplávajú na povrchu.
  4. Dokončenie: Uvarené šúlance vyberte z vody a pokvapkajte ich olejom. Posypte ich zmesou mletého maku s cukrom a rozpusteným maslom a sú pripravené na podávanie.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané