Už žiadne nudné večere! Skúste náš tajný recept na šťavnaté kuracie prsia s pikantnou omáčkou

Zdieľať
pečené kuracie prsia
Ako pripraviť šťavnaté kuracie prsia s pikantnou omáčkou Foto: www.gettyimages.com

Objavte tajomstvo dokonalých pikantných kuracích pŕs! Náš unikátny recept s jednoduchými krokmi a tipmi na prípravu vám zaistí, že vaše kuracie prsia budú vždy šťavnaté a plné chuti.“

Kuracie prsia sú medzi gurmánmi známe svojou všestrannosťou a obľúbenosťou. V tomto článku vám predstavíme nový spôsob prípravy, ktorý pridáva k tradičnej chuti štipku pikantnosti. Ideálny pre milovníkov ostrých chutí, ale s možnosťou prispôsobiť korenie pre menej odvážnych jedákov.

prsia na rajčinovej omáčke
Ako pripraviť šťavnaté kuracie prsia s pikantnou omáčkou

Potrebujete:

  • Kuracie prsia – 2 ks
  • Rajčiakový pretlak – 2 lyžice
  • Bazalka – 1 čajová lyžička
  • Oregano – 1 čajová lyžička
  • Tymián – 1 čajová lyžička
  • Soľ – podľa chuti
  • Čierne korenie – podľa chuti
  • Olivový olej – 2 lyžice
  • Syr Trapista – 100 g
  • Červená cibuľa – 1 lyžica

Príprava:

Predpríprava kuracích pŕs zahŕňa dôkladné umytie, porciovanie a jemné naklepanie. Osoľte a okoreňte z oboch strán. Následne ich na olivovom oleji opečte dozlatista. Počas pečenia pripravte omáčku zmiešaním rajčiakového pretlaku, červenej cibule a korenín. Nebojte sa experimentovať s prídavkom ďalších pikantných ingrediencií, ako je chilli alebo čerstvá paprika.

Záver:

Po upečení vložte kuracie prsia do zapekacej misy a polejte pripravenou omáčkou. Pridajte kúsok syra na zvýraznenie chuti. Tento recept nie len že oživí vaše kulinárske zručnosti, ale aj zaručí uspokojivý gurmánsky zážitok.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané