
Objavte tajomstvo dokonale šťavnatých kačacích pŕs. Tento recept, vytvorený v spolupráci s Asociáciou kuchárov a cukrárov SR, premení každú večeru na nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. Ako bonus, prinášame tipy na to, ako dosiahnuť dokonalú šťavnatosť a chuť bez potreby konfitovania celého vtáka.
Exkluzívne kačacie prsia: Gurmánsky recept pre každú príležitosť
Ste milovníkom kačice, ale obávate sa suchého a nepodareného pokrmu? Siahnite po kačacích prsiach a nechajte sa uniesť vlnou chutí, ktoré vaše chuťové poháriky ešte nezažili. K tomu pridajte neobyčajne pripravenú kapustu a máte pred sebou recept, ktorý zanechá všetkých hostí v nemom úžase. V spolupráci s Asociáciou kuchárov a cukrárov Slovenska vám prinášame postup, ktorý zabezpečí, že vaša kačica bude vždy dokonale šťavnatá.
Ingrediencie pre 4 osoby:
- Na omáčku: kačací skelet, 250 g cibule, 3 lyžice hladkej múky, 1 l kačacieho vývaru, 30 ml oleja, soľ, čierne korenie, rasca
- Na kapustu: 1 veľká hlávka mladej kapusty, 250 ml kačacieho vývaru, 60 g masla, 20 ml oleja, soľ, čierne korenie, rasca
- 4 kačacie prsia, soľ, čierne korenie, rasca
Postup:
Omáčka: Kačací skelet opečieme v rúre dozlatista, vyberieme a odložíme. Na panvici pripravíme stredne tmavý cibuľový základ, ktorý ochutíme rascou a soľou. Pridáme skelet, výpek a zalejeme vodou. Varíme 3 hodiny, sceďme a redukujeme. Potom základ posypeme múkou, orestujeme, pridáme vývar a varíme 30 minút.
Kapusta: Kapustu nakrájame, opečieme na panvici, pridáme maslo, ochutíme a podusíme s vývarom. Potom preložíme do pekáča, polejeme výpekom a pečieme 15 minút.
Kačacie prsia: Ochutíme a opečieme na panvici, kým z kože nevypečieme tuk. Potom pečieme v rúre 10 minút pri 160 °C. K ideálnej šťavnatosti pomôže teplomer s vnútornou teplotou 63 °C.
Servírovanie: Kapustu a kačacie prsia nakrájame, na tanier pridáme porciu kapusty, lahodné mäso a omáčku.