Ako pripraviť šťavnaté kačacie prsia s pečenou kapustou

Zdieľať
kačacie prsia
Ako pripraviť šťavnaté kačacie prsia s pečenou kapustou Foto: www.freepik.com

Objavte tajomstvo dokonale šťavnatých kačacích pŕs. Tento recept, vytvorený v spolupráci s Asociáciou kuchárov a cukrárov SR, premení každú večeru na nezabudnuteľný gurmánsky zážitok. Ako bonus, prinášame tipy na to, ako dosiahnuť dokonalú šťavnatosť a chuť bez potreby konfitovania celého vtáka.

Exkluzívne kačacie prsia: Gurmánsky recept pre každú príležitosť

Ste milovníkom kačice, ale obávate sa suchého a nepodareného pokrmu? Siahnite po kačacích prsiach a nechajte sa uniesť vlnou chutí, ktoré vaše chuťové poháriky ešte nezažili. K tomu pridajte neobyčajne pripravenú kapustu a máte pred sebou recept, ktorý zanechá všetkých hostí v nemom úžase. V spolupráci s Asociáciou kuchárov a cukrárov Slovenska vám prinášame postup, ktorý zabezpečí, že vaša kačica bude vždy dokonale šťavnatá.

Ingrediencie pre 4 osoby:

  • Na omáčku: kačací skelet, 250 g cibule, 3 lyžice hladkej múky, 1 l kačacieho vývaru, 30 ml oleja, soľ, čierne korenie, rasca
  • Na kapustu: 1 veľká hlávka mladej kapusty, 250 ml kačacieho vývaru, 60 g masla, 20 ml oleja, soľ, čierne korenie, rasca
  • 4 kačacie prsia, soľ, čierne korenie, rasca

Postup:

Omáčka: Kačací skelet opečieme v rúre dozlatista, vyberieme a odložíme. Na panvici pripravíme stredne tmavý cibuľový základ, ktorý ochutíme rascou a soľou. Pridáme skelet, výpek a zalejeme vodou. Varíme 3 hodiny, sceďme a redukujeme. Potom základ posypeme múkou, orestujeme, pridáme vývar a varíme 30 minút.

Kapusta: Kapustu nakrájame, opečieme na panvici, pridáme maslo, ochutíme a podusíme s vývarom. Potom preložíme do pekáča, polejeme výpekom a pečieme 15 minút.

Kačacie prsia: Ochutíme a opečieme na panvici, kým z kože nevypečieme tuk. Potom pečieme v rúre 10 minút pri 160 °C. K ideálnej šťavnatosti pomôže teplomer s vnútornou teplotou 63 °C.

Servírovanie: Kapustu a kačacie prsia nakrájame, na tanier pridáme porciu kapusty, lahodné mäso a omáčku.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané