
Ako pripraviť pařížský šalát. Jednoduchý recept pre každého Foto: www.gettyimages.com
Objavte tajomstvo perfektného domáceho pařížského šalátu! Tento tradičný recept s jednoduchými krokmi a zaujímavými tipmi premení vašu kuchyňu na gurmánsky raj.
- Zložitosť receptu: Jednoduchá
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 6
Ingrediencie
- Mletý čierny korenie: štipka
- Worcesterská omáčka: 4 lyžičky
- Ocot: 1 lyžička
- Plnotučná horčica: 10 g
- Soľ: 5 g
- Kryštálový cukor: 5 g
- Majonéza: 150 g
- Cibuľa: 13 g
- Sterilizovaný hrášok: 30 g
- Nakladané uhorky: 90 g
- Parížska salám (alebo iná mäkká salám): 200 g
Postup prípravy
- Pařížsku salám a uhorky nakrájajte na tenké rezance.
- Cibuľu nakrájajte veľmi jemne, prepláchnite cez sitko horúcou vodou, aby nebola horká.
- Všetky nakrájané suroviny vrátane hrášku vložte do väčšej misy, pridajte majonézu a ostatné ingrediencie.
- Šalát poriadne premiešajte a nechajte odležať v chladničke. Z tejto dávky by malo vzniknúť 500 g šalátu.
Dodatočné tipy
Skúste pridať trochu čerstvého kôpru alebo petržlenovej vňate pre svieži nádych. Tento šalát je ideálny nielen na chlebíčky, ale aj ako príloha ku grilovanému mäsu alebo rybe.