Ako pripraviť pařížský šalát. Jednoduchý recept pre každého

Zdieľať
šalát
Ako pripraviť pařížský šalát. Jednoduchý recept pre každého Foto: www.gettyimages.com

Objavte tajomstvo perfektného domáceho pařížského šalátu! Tento tradičný recept s jednoduchými krokmi a zaujímavými tipmi premení vašu kuchyňu na gurmánsky raj.

  • Zložitosť receptu: Jednoduchá
  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 6

Ingrediencie

  • Mletý čierny korenie: štipka
  • Worcesterská omáčka: 4 lyžičky
  • Ocot: 1 lyžička
  • Plnotučná horčica: 10 g
  • Soľ: 5 g
  • Kryštálový cukor: 5 g
  • Majonéza: 150 g
  • Cibuľa: 13 g
  • Sterilizovaný hrášok: 30 g
  • Nakladané uhorky: 90 g
  • Parížska salám (alebo iná mäkká salám): 200 g

Postup prípravy

  1. Pařížsku salám a uhorky nakrájajte na tenké rezance.
  2. Cibuľu nakrájajte veľmi jemne, prepláchnite cez sitko horúcou vodou, aby nebola horká.
  3. Všetky nakrájané suroviny vrátane hrášku vložte do väčšej misy, pridajte majonézu a ostatné ingrediencie.
  4. Šalát poriadne premiešajte a nechajte odležať v chladničke. Z tejto dávky by malo vzniknúť 500 g šalátu.

Dodatočné tipy

Skúste pridať trochu čerstvého kôpru alebo petržlenovej vňate pre svieži nádych. Tento šalát je ideálny nielen na chlebíčky, ale aj ako príloha ku grilovanému mäsu alebo rybe.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané