Čokoláda patrí medzi najobľúbenejšie pochúťky a málokto dokáže odolať jej božskému pokušeniu. Nečakajte ani minútu a vybavte sa potrebnými ingredienciami.
Táto slávnostná čokoládová torta rozveselí každého. Aj keď samotné pečenie torty zaberie len chvíľu, chladenie a dozrievanie polevy si vyžaduje až dva dni.
Ingrediencie a postup
Na kakaový korpus potrebujete
- 3 vajcia
- 70 g kryštálového cukru
- 2 g prášku do pečiva
- 50 g hladkej múky
- 25 g kakaa
Vylepšite chuť korpusu pridaním štipky soli, čo zvýrazní čokoládovú chuť.
Na čokoládovú penu (mousse)
- 3 g listovej želatíny
- studenú vodu
- 90 g žĺtkov
- 50 g kryštálového cukru
- 110 g plnotučného mlieka
- 270 g smotany na šľahanie (minimálne 33%)
- 240 g horkej čokolády (minimálne 55%)
Pridajte do peny trochu vanilkového extraktu pre bohatšiu chuť.

Ako pripraviť dokonalú čokoládovú tortu Foto: www.freepik.com
Na kakaovú polevu (glaçage)
- 12 g práškovej želatíny
- 60 g vody na želatinu
- 90 g vody
- 225 g cukru
- 165 g smotany na šľahanie
- 75 g glukózového sirupu
- 60 g kakaa
- 23 g inverzného cukru
Ako bonus, pridajte do polevy štipku soli, aby ste zvýšili jej intenzitu a hĺbku chuti.