Ako pripraviť dokonalú čokoládovú tortu

Zdieľať
čokoládová torta
Ako pripraviť dokonalú čokoládovú tortu Foto: www.freepik.com

Čokoláda patrí medzi najobľúbenejšie pochúťky a málokto dokáže odolať jej božskému pokušeniu. Nečakajte ani minútu a vybavte sa potrebnými ingredienciami.

Táto slávnostná čokoládová torta rozveselí každého. Aj keď samotné pečenie torty zaberie len chvíľu, chladenie a dozrievanie polevy si vyžaduje až dva dni.

Ingrediencie a postup

Na kakaový korpus potrebujete

  • 3 vajcia
  • 70 g kryštálového cukru
  • 2 g prášku do pečiva
  • 50 g hladkej múky
  • 25 g kakaa

Vylepšite chuť korpusu pridaním štipky soli, čo zvýrazní čokoládovú chuť.

Na čokoládovú penu (mousse)

  • 3 g listovej želatíny
  • studenú vodu
  • 90 g žĺtkov
  • 50 g kryštálového cukru
  • 110 g plnotučného mlieka
  • 270 g smotany na šľahanie (minimálne 33%)
  • 240 g horkej čokolády (minimálne 55%)

Pridajte do peny trochu vanilkového extraktu pre bohatšiu chuť.

torta
Ako pripraviť dokonalú čokoládovú tortu Foto: www.freepik.com

Na kakaovú polevu (glaçage)

  • 12 g práškovej želatíny
  • 60 g vody na želatinu
  • 90 g vody
  • 225 g cukru
  • 165 g smotany na šľahanie
  • 75 g glukózového sirupu
  • 60 g kakaa
  • 23 g inverzného cukru

Ako bonus, pridajte do polevy štipku soli, aby ste zvýšili jej intenzitu a hĺbku chuti.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané