Ako nás kŕmili v časoch komunizmu? Pohľad na nebezpečné látky v potravinách

Zdieľať
potraviny
Ako nás kŕmili v časoch komunizmu? Pohľad na nebezpečné látky v potravinách Foto: www.gettyimages.com

Poznáte pravdu o potravinách z doby komunizmu? Nové fakty o škodlivých látkach, ktoré boli skryté pred verejnosťou!

Kvalitné potraviny počas komunistického režimu: Mýtus alebo realita? Pozrite sa na skryté toxíny, ktorými nás kŕmili.

Kultový český seriál „Žena za pultem“ mal pravdu? Regály plné dobrôt boli skôr výnimkou než pravidlom. Realita bola iná – dlhé rady za mäsom, neznáme citrusové plody a nedostatok informácií o potravinách.

Mnohí si myslia, že za komunistov bolo lepšie, najmä pokiaľ ide o ceny a kvalitu potravín. Avšak, skutočnosť o zdravotných rizikách a škodlivých látkach v potravinách bola tajná.

Napriek tomu, výskumy ukazujú, že potraviny obsahovali nebezpečné látky ako benzen, polychlorované bifenyly a DDT, ktoré sú klasifikované ako karcinogény a môžu spôsobiť rakovinu či iné zdravotné problémy. Tieto látky sa dostávali do potravín prostredníctvom nátierok na silá, kravíny a potravového reťazca, čo malo za následok akumuláciu toxínov v telách zvierat i ľudí.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané