Opekanie špekáčikov nad ohňom patrí k tradíciám, ktoré milujú veľkí aj malí. Nie je tajomstvom, že špekáčik môžete narezať rôznymi spôsobmi. K najobľúbenejším patrí klasické narezávanie špekáčika na rožky, ktoré sú často doplnené mriežkou. Špekáčik však môžete narezať aj veľmi netradične do tvaru chobotnice. Ako teda na to?
Tradičné spôsoby, ako narezať špekáčik
Väčšina z nás narezáva špekáčik tak, že na každom jeho konci urobí do kríža hlboké zárezy. Následne pri opekaní bude mať špekáčik po každej strane štyri krásne chrumkavé rožky. Tento tradičný spôsob narezávania špekáčika ešte môžete vylepšiť tým, že na jeho povrchu vytvoríte pomocou plytkých zárezov jemnú mriežku.
Ako ďalej môžete narezať špekáčik? Mnoho dospelých nedá dopustiť aj na špekáčik narezaný na kocky, na hranolky alebo na špirálku. Počas opekania tieto narezania vytvoria na špekáčiky naozaj krásne tvary, na ktoré sa vám budú doslova zbiehať sliny.
Špekáčik-chobotnicu si zamilujú hlavne deti
Chcete špekáčik narezať skutočne originálne? Vytvorte si špekáčik-chobotnicu, ktoré sa počas opekania perfektne rozvinú chápadlá. Ako na to?
Špekáčik do tvaru chobotnice narezávajte iba z jednej strany. Zhruba do dvoch tretín špekáčika vytvorte štyri alebo osem zvislých pruhov ako chápadlá. Špekáčik následne napichnite na opekaciu tyč v mieste, kde má chobotnica pomyselnú hlavu. Zvlášť deti budú zo špekáčika v tvare chobotnice naozaj nadšené!
