
V každej rodine existuje kulinárske tajomstvo, ktoré prechádza z matky na dcéru. Vďaka nim je náš život oveľa jednoduchší a naše jedlo z nich môže byť aj chutnejšie. Naučme sa pár trikov.
1. Paradajky nevarte s inou zeleninou
Paradajky majú vysoký obsah kyselín, takže spomaľujú dobu varenia inej zeleniny. Najprv orestujte cibuľu, mrkvu a papriku, potom pridajte paradajky.
2. Cesto neumývajte
Na vonkajšej strane vareného cesta sa vytvorí vrstva škrobu, ktorá pomáha vstrebávanie paradajkovej omáčky. Cestoviny z kvalitnej pšenice sa nikdy nezlepia, nie je potrebné z nich zmývať škrobovú vrstvu.
3. Polievku osoľte až na konci
Pokiaľ polievku osolíme tesne pred varením, zbytočne soľou plytváme. Počas varenia sa soľ odparí a znova ju osolíme.
4. Nemiešajte zemiakovú kašu
Pokiaľ premiešavate kašu, získate nechutnú dužinu zo zemiakovej kaše. Použite radšej lis na zemiaky a potom speňte mliekom.
5. Na pizzu nedávajte príliš veľa pretlaku
Ak to preženieme s dávkou pretlaku, náš pizzový základ sa riadne nezapečie. Nikto nechce jesť surovú pizzu, že?
6. Cibuľu nekrájajte skôr
6-7 minút po krájaní bude cibuľa chutiť horko. Krájajte ju, iba keď ju už použijete.
7. Pripravte včas hranolky
Olúpané zemiaky pred vyprážaním namočte na 1 hodinu do studenej vody. Tým z neho vytiahnete škrob a zemiaky budú chutnejšie.