Ponúkame vám unikátne recepty na pomazánky, ktoré premenia vašu oslavu na gurmánsky zážitok. Od tradičnej fazuľovej po výnimočnú sardinkovú – objavte s nami tajomstvo dokonalých jednohubiek.
Fazuľová pomazánka
Ingrediencie:
- 250 g bielej fazule
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ, čerstvo mletý čierny korenie
- Čerstvá petržlenová vňať, 2 strúčiky cesnaku
- Hrsť vlašských orechov pre extra chrumkavosť
Postup:
- Fazulu dôkladne prepláchnite a nechajte odkvapkať. Následne vložte do mixéra spolu s olivovým olejom.
- Pridajte soľ, korenie, pretlačený cesnak a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre rozmixujte do hladka.
- Na záver vmiešajte nasekané vlašské orechy pre príjemnú textúru.

3 dokonalé nátierky na vašu oslavu Foto: depositphotos.com
Cesneková pomazánka s tvarohom a bylinkami
Ingrediencie:
- 250 g tvarohu (preferujte krémový)
- 150 g strúhaného syra (ideálne polotvrdého)
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 polievková lyžica majonézy pre krémovosť
- Soľ, korenie
- Čerstvá pažítka na posypanie
Postup:
- Tvaroh zmiešajte so strúhaným syrom, pretlačeným cesnakom a majonézou.
- Dochutíme soľou a korením. Nakoniec posypte pažítkou pre sviežu chuť.
Sardinková pomazánka s citrónovým nádychom
Ingrediencie:
- 1 konzerva sardinek
- 1 balenie krémového syra
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
- Soľ
- Jarná cibuľka pre sviežosť
Postup:
- Sardinky scedíme a umiestnime do misky.
- Pridáme krémový syr, citrónovú šťavu, soľ a všetko dôkladne rozmixujeme.
- Nakoniec vmiešame nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.