Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablko- náš poklad

reklama:

Jablko obsahuje Vodu, vlákninu, bielkoviny, sacharidy, železo, vápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík, fluorid, luteín, mangán, betakarotén, omega 3, omega 6 kyseliny, vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovú a kyselinu pantoténovú

Odporúča sa zjesť jedno až tri jablká denne a Vaša imunita Vás lepšie ochráni počas sychravých a chrípkových období.

163693d350_80678755_o2.jpg

Jablčný mušt

Jablčný mušt je vylisovaná šťava z jabĺk. Mušt už nedosladzujeme, jeho sladkosť závisí na sladkosti jabĺk. Je zdrojom vitamínov, pektínu, prírodného cukru a obsahuje vysoký podiel vlákniny . Jeho kvasením vzniká alkoholický nápoj cider. Aby mušt nekvasil, uchovajte ho v chlade, alebo ho zamrazte.

Význam jabĺk a čerstvého muštu pre naše zdravie

  • vysoký obsah vitamínu C
  • antioxidanty, ktoré chránia DNA v bunkách človeka
  • znižujú riziko vzniku rakoviny
  • množstvo vlákniny
  • ochrana pred Alzheimerovou a Parkinsonovou chorobou
  • stabilizujú hladinu cukru v krvi
  • znižujú krvný tlak a cholesterol
  • čistia črevá
  • posilňujú ďasná
  • posilňujú imunitný systém, srdce a krvný obeh
Zsn1fuj20yeq5imrylab.jpg

Jablčný ocot

použitie jablčného octu

  • pri bolestiach v krku na kloktanie spolu s teplou vodou
  • večer nariedený vo vode povzbudzuje činnosť čriev
  • pravidelné ranné a večerné popíjanie jablčného octu spolu s vodou pomáha pri liečbe reumatizmu a dny
  • pomáha pri žalúdočných problémoch
  • dezinfikuje a mierni ťažkosti spojené s bodnutím hmyzu
  • redukčné a očistná kúra

Sušené jablká a čaj z neho

Podľa japonských vedcov je sústredené lúpanie jabĺk skvelá rehabilitácie pre ľudí v strese a trpiacich depresiami. Táto činnosť vraj stimuluje najrozvinutejšiu oblasť mozgu a zvyšuje jej prekrvenie.

Spravte si vynikajúci čaj pre pokojnú myseľ zo sušených jabĺčok.

Susene jablko cervene platky1.jpg

Budete potrebovať:

1 hrsť jablčných krížaliek

1 lyžičku medovky

1 lyžičku rumančeka.

Tieto prísady zalejte 3 dl vriacej vody a nechajte 15 minút lúhovať. Potom sa čaj precedí, jabĺčka môžete zjesť, alebo ich aspoň vytlačiť. Čaj zo sušených jabĺčok možno prisladiť medom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 29. marca 2016

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.