Desaťminútový múčnik. Lístkové cesto napchajte do kartónu od vajec a priklopte alobalom

Zdieľať
Lístkové cesto
Desaťminútový múčnik. Lístkové cesto napchajte do kartónu od vajec a priklopte alobalomFoto: depositphotos.com

Potrebujete narýchlo pripraviť ľahký dezert s prísadami, ktoré máte normálne doma? Tento recept je presne to, čo potrebujete. Prípravu zvládne úplne každý a zaberie vám len pár minút. Potrebujete len lístkové cesto a kartón od vajec.

Chcete pripraviť sladký dezert na návštevu na poslednú chvíľu? Tento recept zaberie iba pár minútiek nie je ani potrebná forma. Stačí len kartón od vajec, alobal a lístkové cesto. Je to skutočne jednoduché a rýchle. Servírovať tento ľahký sladký pokrm môžete aj ako jednohubky.

Kartón od vajec namiesto formy

Budete potrebovať kartón od vajec. Ten rozstrihajte tak, aby vám vzniklo toľko kúskov, koľko chcete mini dezertov. Prikryte alobalom a pomocou rúk vyžmýkajte diery podľa kartónu. Teraz si vezmite kus lístkového cesta a položte jednu polovicu na kartón preložený alobalom. Druhú polovicu neodstrihávajte, nechajte ju zatiaľ iba ležať. Vezmite si jahody, dôkladne ich opláchnite a dajte ich do misky. Teraz pomocou jahody začnite robiť priehlbiny do cesta v miestach, kde sú priehlbiny v kartóne. Jahodu v danom mieste nežne gúľajte, kým sa vám vytvorí priehlbina. Je dôležité, aby ste pritom boli jemní, pretože inak by sa mohla do lístkového cesta urobiť diera. Teraz si nakrájajte jahody na malé kocky. Ako ďalšiu náplň môžete zvoliť čokoľvek, čo bude komplimentovať chuť jahôd. Najlepšia je marmeláda, rozpustená čokoláda, Nutella alebo vanilkový puding.

Jahody a náplň

Pokiaľ ste ako náplň zvolili puding alebo Nutelu, tie vložte do priehlbiny ako prvé a následne do nich vložte nakrájané jahody. Pokiaľ ste si vybrali marmeládu alebo rozpustenú čokoládu, môžete buď vložiť jahody ako prvé a potom len zaliať vašou zvolenou  prísadou, alebo priehlbinu ako prvú vymazať tenkou vrstvou vami zvolenej čokolády/ marmelády, vložiť nakrájané jahody a následne ešte urobiť čokoládový či marmeládový záliv navrch.

Rúra, cukor a máte hotovo

Nech ste už zvolili akýkoľvek variant, teraz kartón s cestom prikryte druhou vrstvou lístkového cesta a pomocou rúk jemne skontrolujte, že je cesto riadne zlepené k sebe. Teraz si do malej mištičky rozklepnite vajíčko a rozmiešajte ho pomocou vidličky. Vajíčkom pomažte hornú časť lístkového cesta a máte v podstate hotovo. Teraz len stačí dať piecť do rúry na 40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Po uplynulých 40 minútach vyberte kartón z rúry a odoberte kartón s alobalom. Váš dezert môžete rozkrájať na malé sladké jednohubky. Teraz stačí iba posypať cukrom. Dobrú chuť!

Zdroj: varimedobroty.cz, www.inran.it

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané