Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Blesková bublanina nadýchaná ako obláčik. Za 30 minút servírujete

reklama:
bublanina
Blesková bublanina nadýchaná ako obláčik. Za 30 minút servírujeteFoto: www.gettyimages.com

Hľadáte recept na rýchlu a vynikajúcu bublaninu? Už ste ho našli! Pozrite sa, ako pripraviť bublaninu za pol hodinky podľa receptu pani Heleny. Je to skvelá rýchlovka, ktorú si určite obľúbite.

Ovocné bublaniny sú česká klasika

Bublanina rozhodne nie je len jedna. Zatiaľ čo babičkovské recepty bývali až mastné, iní radšej používali piškótové cesto. Hoci sú rôzne tieto recepty určite skvelé a chutné, niekedy jednoducho jednoduchosť a rýchlosť víťazí! Keď sa navyše takýto múčnik podarí, je ľahučký a čerstvé záhradné či lesné ovocie mu dodá skvelú chuť, potom už nie je o čom diskutovať.

Pozrite sa na prípravu rýchlej bublaniny, ktorú pre vás pripravila Helena Vybíralová na svojom kanáli Helenkinho pečenia:

Ako pripraviť rýchlu bublaninu?

Tento recept je nesmierne jednoduchý a nemožno ho pokaziť. Aj s pečením vám nezaberie viac ako 30 minút, takže ho môžete bleskovo pripraviť návšteve alebo na raňajky ešte ráno, než všetci vstanú. Taký zákusok zvládne každý a aj doma určite nájdete všetky potrebné ingrediencie. Môžete si nachystať 300 g polohrubej múky, 160 g práškového cukru aj 150 ml oleja a jeden balíček vanilkového pudingu. Ďalej 250 ml mlieka, 2 vajcia, kypriaci prášok a štipku soli.

Pečieme rýchlu bublaninu ako pani Helena

Rúru predhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.

Príprava je neobyčajne jednoduchá. Zmiešajte všetky suché suroviny a hneď pridajte aj všetky ostatné. Cesto dobre premiešajte rukou alebo nechajte chvíľku pracovať kuchynský robot. Nejde o šľahanie ani rýchle otáčky. V okamihu, keď nie sú v ceste žiadne hrudky, vlejte obsah misky na plech a nechajte rovnomerne roztiecť do všetkých strán. Na cesto rozmiestnite ovocie, ktoré bude rýchlo padať ku dnu a dajte do rúry na zhruba 20 minút. Hodí sa všetko možné od lesných či záhradných drobných plodov až po marhule alebo napríklad slivky. Po vychladnutí zákusok nakrájajte a posypte práškovým cukrom. A je hotovo!

Zdroj: ireceptar.cz,  recepty.cuketka.cztoprecepty.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Dena
Autor Dátum 15. septembra 2023

Som milovníčka dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

Dobre Rady a Napady logo
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.